I. DEFINIȚII
-
Administrator – entitatea numită în Regulament care gestionează serviciul de internet și este proprietara acestuia;
-
Client – persoana fizică sau juridică sau o altă entitate care are capacitatea de a încheia Contractul și de a plasa comanda pe site-ul web;
-
Consumator – Clientul care este persoană fizică, care plasează Comanda și încheie Contractul de vânzare în scopuri care nu au legătură directă cu activitatea comercială sau profesională;
-
Ofertă specială – acțiuni promoționale oferite de Vânzător la plasarea comenzii sau după plasarea acesteia;
-
Produse – articole mobile care fac obiectul vânzării prin intermediului site-ului web;
-
Regulament – prezentul Regulament;
-
Site web – site-ul web aflat la adresa prin intermediul căruia sunt prezentate ofertele de cumpărare a Produselor și este încheiat Contractul;
-
Vânzător – entitatea care, în baza Contractului cu Administratorul, prezintă Utilizatorului prin intermediul site-ului web oferta de încheiere a Contractului și de cumpărare a Produselor;
-
Furnizarea serviciilor electronice / Servicii electronice – prestarea Serviciilor pentru Utilizator, care are loc prin trimiterea și primirea datelor prin intermediul sistemelor teleinformatice, la cererea individuală a Utilizatorului, fără prezența simultană a părților, iar aceste date sunt transmise prin intermediului rețelei de telecomunicație;
-
Contractul de vânzare – constituie acordul prin care Vânzătorul se obligă să transmită Clientului dreptul de proprietate asupra Produsului, iar Clientul se obligă să ridice Produsul și să achite prețul Vânzătorului;
-
Servicii – serviciile incluse în prezentul Regulament, care includ mai ales:
-
asigurarea accesului Utilizatorului la site-ul web;
-
furnizarea conținutului de marketing și informațiilor comerciale;
-
furnizarea Formularului de Comandă;
-
transmiterea datelor din Formularul de Comandă Vânzătorului;
-
transmiterea datelor privind Comanda de la Vânzător către Utilizator;
-
Utilizator – cel care folosește Site-ul web ca persoană fizică adultă cu capacitate juridică deplină, precum și un minor sau o altă persoană fără capacitate juridică deplină, cu acordul reprezentantului legal;
-
Comandă – declarația de voință a Clientului care intenționează direct să încheie Contractul de vânzare a Produselor, care conține tipul și numărul acestora, depusă prin intermediul Formularului de Comandă disponibil pe site-ul web sau în modul menționat în partea a IV-a Regulamentului;
II. DISPOZIȚII GENERALE
-
Regulamentul definește:
-
regulile de utilizare a Site-ului de către Utilizatori;
-
regulile de plasare a Comenzii și de încheiere a Contractului;
-
regulile de realizare a Comenzii și livrării;
-
procedura de depunere a reclamațiilor.
-
Utilizarea site-ului necesită un browser actualizat și un dispozitiv capabil să îl deservească. Fiecare Utilizator își asigură independent accesul la aceste dispozitive și sisteme.
-
Administratorul site-ului web este ADMAD Limited cu sediul social la adresa: Konstantinou Oikonomaki 13, 2402 Egkomi, Nicosia, Cipru, e-mail: [email protected]
-
Începerea utilizării Serviciilor echivalează cu citirea și acceptarea termenilor Regulamentului, Politicii de confidențialitate, Politicii privind cookie-urile și altor documente care reglementează furnizarea Serviciilor prin intermediul Site-ului web. Administratorul oferă Servicii numai în condițiile stabilite în Regulament și nu este de acord cu utilizarea Site-ului web contrar conținutului din Regulament.
-
Administratorul este proprietarul Site-ului web și oferă Servicii prin intermediul acestuia. Administratorul se ocupă cu prezentarea informațiilor comerciale referitoare la Produse și permite Utilizatorilor să plaseze o comandă și să încheie cu Vânzătorul un Contract de vânzare a Produselor. Administratorul nu este Vânzătorul Produselor și, în măsura permisă de lege, nu răspunde pentru Produse și Contract.
-
Utilizatorul este obligat să respecte prevederile legii și bunele obiceiuri, atunci când folosește Site-ul web, în special respectarea drepturilor personale și a drepturilor de proprietate intelectuală ale terților. În special, Utilizatorul nu poate utiliza site-ul web într-un mod care să perturbe funcționarea acestuia, de exemplu, prin utilizarea programelor sau dispozitivelor specifice, precum și trimiterea sau postarea oricărui conținut propriu pe site, inclusiv informații comerciale nesolicitate. Utilizatorul nu poate furniza Vânzătorului și nici Administratorului un conținut ilegal, jignitor sau de inducere în eroare. Administratorul își rezervă dreptul de a limita utilizarea Site-ului web de către Utilizatori în cazul detectării unor acțiuni adverse.
-
Termenii de prelucrare a datelor cu caracter personal de către Administrator și Vânzător sunt incluși în Politica de Confidențialitate.
III. PLASAREA COMENZII ȘI ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE VÂNZARE
-
Informațiile despre numărul de ambalaje cu Produse și prețul acestora plasate pe Site-ul web constituie o ofertă în sensul legii. Oferta este acceptată prin trimiterea Comenzii. Plasarea Comenzii constituie o declarație de voință a Clientului de a încheia Contractul și de a accepta oferta.
-
În cazul în care prețul Produsului prezentat pe Site-ul web este redus față de prețul obișnuit, Oferta specială este valabilă până în momentul în care este modificată sau eliminată de pe Site de către Administrator. Oferta specială a Vânzătorului poate fi prezentată Consumatorului și în timpul unei conversații telefonice menționate la alineatul 6.
-
Plasarea Comenzii este posibilă după acceptarea Regulamentului de către Client.
-
Plasarea Comenzii are loc prin efectuarea acțiunilor tehnice indicate pe Site-ul web, constând mai ales în completarea câmpurilor din formularul de Comandă, acceptarea Regulamentului și comandarea prin introducerea Comenzii în sistemul Site-ului web prin apăsarea butonului de comandă.
-
Plasarea Comenzii poate avea loc și în timpul unei conversații telefonice între Client și reprezentantul Vânzătorului, dacă Vânzătorul oferă o astfel de opțiune.
-
Clientul este pe deplin responsabil pentru corectitudinea datelor introduse pe Site. Administratorul își rezervă dreptul de a nu furniza Vânzătorului date incomplete, neadevărate, repetitive sau care ar indica din alte motive date neadevărate sau nesigure. Vânzătorul își păstrează dreptul de a refuza executarea Comenzii, dacă verificarea datelor Comenzii face imposibilă executarea acesteia din motivele de mai sus sau din alte motive.
-
Dacă Clientul efectuează plata pentru Produse înainte ca Administratorul sau Vânzătorul să efectueze verificarea menționată la alineatul 6, suma de bani va fi returnată Clientului imediat după constatarea faptului că Comanda nu poate fi procesată.
-
Activitățile de verificare ale Vânzătorului includ, în special, verificarea automată a datelor Comenzii, contactarea prin e-mail sau telefon pentru a confirma corectitudinea datelor. Refuzul de a efectua activități de verificare sau incapacitatea de a le finaliza poate duce la anularea Comenzii, în conformitate cu paragraful 6.
-
Contractul de vânzare se încheie atunci când apare una dintre următoarele situații:
-
acceptarea plății pentru Produse de către Vânzător;
-
confirmarea Comenzii de către Vânzător;
-
ridicarea Produselor de către Client.
-
După ce Clientul plasează Comanda, Vânzătorul îi trimite Clientului confirmarea Comenzii.
-
La cererea Clientului și în conformitate cu reglementările aplicabile, Vânzătorul furnizează Clientului o factură cu TVA. Solicitarea cererii facturii trebuie să fie anunțată Vânzătorului.
IV. PREȚURI ȘI MODALITĂȚI DE PLATĂ
-
Prețurile produselor și ofertelor speciale sunt prezentate în moneda țării de vânzare. Prețurile includ TVA, taxe vamale și alte taxe similare legate de vânzarea și transportul Produselor la locul în care Vânzătorul operează și își desfășoară activitatea comercială.
-
Prețurile nu includ taxe vamale sau alte taxe de natură similară legate de transportul Produselor către locul aflat în afara zonei de desfășurare a activității comerciale de către Vânzător.
-
Vânzătorul utilizează plata la livrare, plata cu cardul de plată și plata prin PayPal sau alți intermediari de plată. Metodele de plată utilizate de Vânzător pot fi diferite în funcție de țara de vânzare și sunt enumerate pe Site-ul web.
V. LIVRAREA PRODUSELOR
-
Produsele sunt livrate prin intermediul unei companii de curierat.
-
Costurile de livrare sunt prezentate la plasarea Comenzii. Dacă costurile de livrare nu sunt afișate, atunci livrarea este gratuită.
-
Expedierea standard a produselor are loc în termen 3 zile lucrătoare de la data plasării comenzii (timpul de procesare a comenzii). Termenul standard de livrare este de 3 zile lucrătoare de la data expedierii (termenul de livrare). Curierul va efectua două încercări de înmânare, după care coletul va aștepta ridicarea de către Client la punctul de ridicare a coletelor.
-
Dacă Produsele nu vor fi înmânate Clientului, Vânzătorul va încerca să îl contacteze. Retrimiterea coletului se face pe cheltuiala Clientului. În cazul lipsei posibilității de livrare, Vânzătorul are dreptul să se retragă din Contract. În acest caz, Vânzătorul va returna Clientului suma, dacă a fost plătită, minus costurile de expediere.
-
Clientul este obligat să verifice Produsele imediat după livrare pentru a stabili dacă Produsele nu au fost deteriorate în timpul livrării. Clientul suportă riscul de deteriorare accidentală a Produselor în timpul livrării. În cazul deteriorării Produselor, vă rugăm să contactați imediat Vânzătorul. De asemenea, clientul poate raporta un defect în cadrul garanției.
-
În cazul unui Client care nu este Consumator, riscul de deteriorare sau pierdere accidentală a Produselor este transferat asupra Clientului atunci când Produsele sunt înmânate transportatorului.
VI. RETRAGEREA DIN CONTRACT
-
Clientul care este Consumator are dreptul să se retragă din Contract în termen de 14 zile de la data intrării în posesia Produsului, fără a oferi niciun motiv. Declarația de retragere din contract poate fi prezentată în scris sau în format electronic.
-
Pentru a-și exercita dreptul de retragere din contract, consumatorul poate utiliza formularul de retragere atașat la regulament sau poate prezenta propria declarație cu un conținut clar și explicit.
-
Pentru a respecta termenul de retragere din Contract, este suficient să trimită declarația de retragere înainte de expirarea termenului.
-
Dreptul de retragere din contract este exclus în cazul contractelor în care obiectul serviciului este un produs livrat într-un pachet sigilat, care nu poate fi returnat după deschiderea pachetului din motive de protecție a sănătății sau de igienă, dacă ambalajul a fost deschis de Consumator după livrare. Excluderea posibilității de retragere din Contractul menționat mai sus se aplică în special Produselor din categoria: suplimente alimentare, produse cosmetice.
-
În cazul retragerii Consumatorului din Contract, acesta este considerat drept neîncheiat. Vânzătorul returnează Consumatorului toată suma primită, excluzând costurile pentru modul de livrare a Produsului ales de către Consumator, altul decât cel mai ieftin mod de livrare standard oferit de Vânzător.
-
În cazul retragerii din Contract, Consumatorul este obligat să returneze articolele Vânzătorului pe cheltuiala sa în termen de 14 zile de la data depunerii declarației de retragere din Contract. Returnarea articolelor trimise cu plata la livrare nu va fi acceptată. Returul trebuie să acopere toate articolele primite de Consumator de la Vânzător, inclusiv articolele primite gratuit ca parte a Comenzii plasate.
-
Returnarea banilor are loc în termen de 14 zile de la data primirii Produselor returnate de la Consumator sau confirmării expedierii Produselor, în funcție de care dintre aceste evenimente va avea loc mai întâi.
-
Vânzătorul va rambursa banii utilizând aceeași metodă de plată utilizată de către Consumator, cu excepția cazului în care Consumatorul a fost de acord cu o altă metodă de returnare, care nu implică costuri pentru el.
-
Dacă în țara de reședință a Consumatorului, vânzările pentru consumatori fac obiectul unor dispoziții mai favorabile decât cele descrise mai sus, atunci se aplică aceste dispoziții.
VII. RECLAMAȚII
-
Dacă Produsul prezintă defecte fizice, Vânzătorul răspunde în temeiul garanției în conformitate cu legislația aplicabilă. Pentru ca reclamația să fie luată în considerare, Clientul trebuie să depună reclamație și – dacă examinarea reclamației o impune – să trimită coletul înapoi Vânzătorului. În același mod, Clientul poate depune o reclamație cu privire la furnizarea Serviciilor de către Administrator și, în acest caz, reclamația trebuie adresată Administratorului.
-
Declarația de reclamație trebuie să includă:
-
datele de identificare și de contact ale Clientului;
-
data cumpărării și denumirea Produsului;
-
enumerarea exactă a defectelor Produsului;
-
descrierea când și în ce circumstanțe au fost constatate defectele produsului;
-
cererea reclamantului;
-
informații care permit procesarea cererii (de exemplu, adresa de expediere sau numărul contului bancar);
-
dacă reclamația vizează Servicii – descrierea și data apariției neregulilor.
-
Reclamațiile sunt trimise Vânzătorului (i) în scris sau (ii) prin e-mail.
-
Vânzătorul procesează reclamațiile în termen de 14 zile de la data primirii. Vânzătorul va trimite răspunsul la reclamație pe un suport durabil.
-
În cazul Contractului de vânzare încheiat cu un Client care nu este Consumator, răspunderea Vânzătorului conform garanției pentru defectele Produselor este exclusă.
VIII. METODE EXTRAJUDICIALE DE REZOLVARE ȘI DE REVENDICARE A RECLAMAȚIILOR
-
Clientul care dorește să depună o reclamație sau să revendice împotriva Vânzătorului poate utiliza metode extrajudiciare de soluționare a reclamațiilor și de revendicare. Utilizarea acestor metode este voluntară și poate avea loc atunci când ambele părți în litigiu sunt de acord.
-
Comisia Europeană oferă accesul la o platformă pentru soluționarea online a litigiilor între Consumatori și Întreprinzători (platforma ODR). Disponibilă la adresa: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
IX. DISPOZIȚII FINALE
-
Instanța competentă pentru soluționarea litigiilor cu Consumatorii este instanța care are competența asupra locului de reședință al Consumatorului. În cazul Clienților care nu sunt Consumatori, instanța competentă în funcție de sediul Vânzătorului.
-
Sub rezerva legii aplicabile în general, legea aplicabilă Contractului este legea unde sediului Vânzătorului.